Řepík

02.12.2014 18:26

ŘEPÍKOVÁ MAST
V řecké mytologii byl řepík zasvěcen bohyni války Pallas Athéně, neboť už tehdy se z něj dělala mast na rány. To myslím velmi dobře vypovídá o jeho schopnostech  a tím končím tento článek, protože jej není třeba více vychvalovat  ............Ne, budeme pokračovat, protože o řepíku můžeme napsat klidně celou knihu. 
Řepík je velmi účinným lékem na všechny záněty a špatně se hojící rány. Má také tzv. ´stahující účinek´. Toho se využívá zvláště při velmi častém onemocnění, které trápí často ženy, ale mužskému pokolení se nevyhýbá. Jsou jím křečové žíly, ale pokud máme řepíkovou mast (v sádle) stačí 2 x denně potírat nemocná místa a opravdu se Vám uleví. Je to vyzkoušené.
Jedním z nejnepříjemnějších onemocnění jsou bércové vředy a pro ty je řepík (řepíková mast ve vazelíně) jedním z největších protivníků. Vřele doporučuji .
A ještě jedno doporučení vyzkoušené na rodině a přátelích  EKZÉM - řepíková mast je výborná na ošetření ekzémů. 
ATOPICKÝ EKZÉM - kamarádka, která trpí atopickým ekzémem již několik let si dva dny potírala ( řepíkovou mastí ve vazelíně) ekzém na rukou a třetí den ´fleky´ zmizely......myslete si o tom každý co chcete, ale je to tak. Vím, že původ atopického ekzému bohužel není "zvenku" na těle, ale uvnitř 
Proto je v první řadě velmi důležitá dieta - nejlépe jaterní - a ta není nic moc  ( myslím tím, že dodržovat ji není úplně lehké - z toho se odvíjí základ všeho a to je vyčistit krev. Velmi se nám osvědčila vlaštovičníková tinktura a to 15 kapek 3 x denně před jídlem. Řepíková mast ani vlaštovičníková tinktura atopický ekzém nevyléčí, ale uleví Vám. 
A ještě jedna rada - pro uklidnění pokožky při tomto onemocnění je výborná koupel ve výluhu z ovsa ( nasypete cca 3 hrsti ovsa do hrnce se studenou vodou ( 3 litry) a necháte přes noc a den vyluhovat. Následující den večer přecedíte a vylijete do teplé lázně a vykoupete se, pokud to půjde, tak neoplachovat a nepoužívat mýdlo - pokožka se uklidní)