Měsíček

02.12.2014 18:54

MĚSÍČEK LÉKAŘSKÝ
MĚSÍČKOVÝ OLEJ, MĚSÍČKOVÁ MAST A MĚSÍČKOVÝ ČAJ

V lidových pověrách je měsíček považován za nejjistější barometr. Když se ráno květní úbory neotevřou, bude jistojistě pršet. Pokud jsou však od cca 7 hodin ráno otevřené, bude s určitostí krásný den. Nejen farář Kneipp se zasazoval o používání měsíčku jako přírodního léku na zhoubné nádory, ale i známí lékaři jako dr.Stäger, dr.Bohn, dr.Halenser. Budeme věřit, že něco na tom bude a pokud je známo, že měsíček neublíží, tak proč to nezkusit. Měsíček je totiž jedna z málo bylin, které můžeme užívat i dlouhodobě.
Staří Egypťaně používali měsíček jako omlazující prostředek. Sice nemáme údaje kolik lidí a o kolik let omládlo  - ale nic nám nebrání ho vyzkoušet a věřím, že nejedna či nejeden z vás budou velmi mile překvapeni co zmůže tak malá rostlinka. Na omlazení a osvěžení pokožky obličeje a dekoltu doporučuji MĚSÍČEK V MANDLOVÉM OLEJI. Jeho nezanedbatelnou schopností je zjemňování pokožky a hojení ran, vředů a vřídků a proto není na škodu jednou za týden či 14 dní do teplé lázně nakapat cca 20 kapek MĚSÍČKU V OLIVOVÉM OLEJI a nechat působit cca 15 minut na celé tělo. Dále jsou oleje velmi vhodné při astmatu a bronchitidě a to jako zábal na prsa. Velmi rychle nemocnému uleví - uvolňuje křeče.
MĚSÍČKOVÁ MAST je jedním z mých nejoblíbenějších pomocníků, která čistí, podněcuje oběh a napomáhá hojení ran.Výborná je při pohmožděninách, omrzlinách, ekzémech a vředech. Dále se používá při zánětech kůže a sliznic. Velmi rychle pomáhá při zánětech žil, vředech na křečových žílách, píštělích a popáleninách. Je vynikajícím pomocníkem při napadení nohou plísní. To mohu opravdu jako častý návštěvník veřejných bazénů doporučit. Tato mastička je jednou z nezbytných věcí v mé sportovní tašce - po vykoupání natřu chodidla, maličko promasíruji a opravdu poslední 2 roky nevím co je to plíseň. 
A ještě jedna z důležitých schopností měsíčkové masti - výborně hojí rány a to jak povrchové, tak rány hluboké. Doporučuji ho používat po lékařských zákrocích na zašité rány - jizvy se krásně vstřebávají a hojení mnohem mnohem rychlejší.
MĚSÍČKOVÝ ČAJ se užívá při nespavosti, úzkostech, náhlému zrychlování srdečního tepu, dále při onemocnění žaludku a střev, u žaludečních křečí a vředů a také u při zánětech tlustého střeva, vodnatelnosti, při virových onemocněních a onemocněních jater.